تحولات منطقه

معاون وزیر نیرو گفت: ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به دنبال تأیید معاون اول رئیس‌جمهور در بازه زمانی پنج ساله ساخته می‌شود.

۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر احداث می‌شود
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، دوازدهم مهر ماه در جلسه‌ای به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برنامه جامع ساخت ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی با رویکرد رفع ناترازی انرژی کشور و کاهش مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌های حرارتی نهایی شد تا برای تصویب در شورای اقتصاد طرح شود.

در همین زمینه، «محمود کمانی» معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران در گفت‌وگو خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: بر اساس نیاز کشور به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و ناترازی‌های برق، در جلسه اخیر شورای‌عالی انرژی این تصمیم با حضور رئیس‌جمهوری گرفته شد که فراتر از برنامه‌هایی است که تاکنون برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر داشته‌ایم.

وی ادامه‌داد: به این منظور جلسه‌هایی با معاون اول رئیس‌جمهوری تشکیل و مقرر شد برای ۱۵ هزار مگاوات آن علاوه بر مجوزهایی که پیشتر اخذ شده بود، پیگیری‌های جدیدی انجام شود و برنامه‌ای هم در این باره تدوین شده است.
معاون وزیر نیرو خاطرنشان‌کرد: این برنامه اکنون ارائه شده و در نهایت در جلسه‌ای با حضور معاون اول و وزرای مربوط مقرر شد ۱۰ هزار مگاوات از دو روش احداث شود.

کمانی گفت: در گام نخست مقرر شد به‌صورت ویژه و فوری برای احداث چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی اقدام فوری انجام شود تا قبل از تابستان ۱۴۰۳ وارد مدار شوند.

وی اضافه‌کرد: جلسه‌ای مجدد با حضور معاون اول برگزار و این امر مطرح شد و در شورای اقتصاد پیگیری و به‌اتفاق آرا مصوب شد.

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران بیان‌داشت: کلیت روش ساخت این چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر همانند همان مصوبه احداث چهار هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر قبلی است که فقط یک تفاوت جزئی دارد.

کمانی، این تفاوت را تعیین نرخ ۷.۲ سنت به‌ازای کیلووات‌ساعت و نیز پرداخت پنج‌ساله عنوان کرد و گفت: در یک قرارداد ۲۵ساله که منعقد می‌شود، پنج سال آن از محل سوخت صرفه‌جویی شده پرداخت خواهد شد.

وی افزود: بقیه آن هم‌بسته به روش‌هایی خواهد بود که سرمایه‌گذار با وزارت نیرو توافق خواهد کرد که می‌تواند برق را به شبکه داده و از منافع حاصل بهره‌مند شود.

معاون وزیر نیرو از اعلام فراخوان برای این امر در هفته آینده خبر داد و گفت: شرکت‌های توانمند بزرگ می‌توانند در این امر شرکت کنند.

وی شرط حضور شرکت‌ها را انجام یک پروژه در زمینه نیروگاه‌های تجدیدپذیر عنوان کرد، زیرا بخشی از تأمین مالی آن بر عهده خود شرکت‌ها خواهد بود.

کمانی انجام مناقصه را دومرحله‌ای توصیف کرد که در مرحله نخست، شرکت‌ها ارزیابی شده و پس از ارزیابی شرکت‌هایی که برنده می‌شوند عقد قرارداد انجام شده و کار را آغاز می‌کنند.

معاون وزیر نیرو گفت: برای تأمین مالی شرکت‌ها نیز با همراهی معاون اول رئیس‌جمهور مقرر شد صندوق توسعه ملی ورود کرده و تأمین مالی کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.